trešdiena, 2015. gada 10. jūnijs

Es sapni redzēju.



“Es sapni redzēju. Es tādu redzu katru nakti. Tu viena dejoji, skaitot soļus un taktis..”

Neapšaubāmi ir lietas, vietas, cilvēki, kas atmiņā tiek iekapsulēti. Pasaule griežas, virpinās, ritinās, bet kapsula neskarta ceļo līdzi. Ir dzīves notikumi, kas it kā atkārtojas. Acīm redzi, ka esi to jau piedzīvojis, tikai, laimīgi smaidot, saproti, ka tava reakcija ir mainījusies. Tu esi kļuvis citādāks, it kā jau tāds pats, tomēr kaut kāds lielāks spēks tevī ir radies. Acis pieredzējušas daudz vairāk, sirds jutusi daudz plašāk, kapsulas saturs ir iesmaržināts, uzpucēts, neglītumi kļuvuši par tādiem kā neizmazgātiem traipiem, kurus atceries un redzi tikai tu pats. 

Ja mēs zinātu, kuras izvēles ir pareizās.. jā, ko tu darītu? No sākuma tas varētu priecēt. Kur ej, tur lasi dālderus, redzi smaidīgas sejas un feju spēles. Taču vienā brīdi, manuprāt, cilvēks sāktu meklēt pats kādu pakalnu, kur viss nav tik paredzams un saredzams. Gaidītu, lai kaut kas pārsteidz. Nesagatavotu. Es noteikti atrastu kādu kalnu, kurā uzkāpt, stumtu sevi, ja vajadzētu -  vilktu aiz matiem, reizēm palamātos, tad histēriski pasmietos un pēcāk atkal dotos uz priekšu. Šie visi neparedzamie, interesantie notikumi ir tā dzīves garša. Manuprāt. Kad speciāli neko nedari, lai būtu, bet ir. Ir tieši tā, kā acīmredzot vajag. Vēl vakar dzirdēju sevi sakām kādam – nebrien pret straumi. Laid, lai nes. Paļaujies. Lai arī ne vienmēr ir skaidrs, kur tiksi nogādāts, vismaz ir vērtīgi sevi ieraudzīt – tādu, kāds esi – domīgs, bailīgs, apmulsis vai dusmīgs...  Tāpat to kapsulā noglabāsi, ja būs vērtīgi un atmiņās auklēsi, ja gribēsi pieturēt. 

Bilde no pinterest.com
Lai jums interesanti, kāpjot iztēles vai reālajos kalnos, iepazīstot tuvāko vai tālāko apkārtni un uzņemoties atbildību par to, ko izvēlaties. Labā ziņa ir tā, ka es jūsu vietā nevaru būt laimīga, tāpēc centīšos par sevi. Jūs atkal darāt visu, lai sajustu savas dzīves smeķi. Slikto ziņu nav. Labs sākums. Vasarai. Zemenēm. Atvaļinājumam. Draudzībai. Peldsezonai. Jaunām idejām. Mieriņam. 


Skaujot un smaidot,
Evita

P.S. Pēdējās naktis nudien ir sapņu piepildītas. Skaties, smejies un raudi.
P.P.S. Atļāvos citēt vārdus, kas tīk un kas [at]skan. Dāmas un kungi - Prāta Vētra. :)

Viens, divi, trīs un Tu esi brīvs

Labdien, labdien, mīļie, dārgie un attālie! Es nezinu, kā jums, bet mana ikdiena ir uzņēmusi labu tempu un ātrumu. Patīk. Man vienmēr ...