svētdiena, 2015. gada 8. marts

Dārgumu lādīte.

Šodien nofotografēju kastīti, kurā sakārtoju savas rotaslietas. Patiesībā to man nemaz nav daudz, drīzāk varētu teikt - izcilāju savus auskarus. Nofotografēju. Šī bilde man kaut ko atgādināja. Nevaru saprast, ko tieši, bet tā manī radīja sakārtotību, tagadnes klātesamību un mieru. Varbūt var vilkt paralēles ar to, ko vecmamma mācīja, ja sirds vai prāts trako, sakārto istabu.
Es sakārtoju pavisam mazu kastīti un priecājos, cik skaisti viss  kopā izskatās. Neviens necenšas būt pārāks, katram ir sava vieta un nozīme, katrs auskars ir atšķirīgs un tieši tāds, kādam tam jābūt. Lūk, šī fotogrāfija un miers mani pat pamudināja par to pastāstīt jums.

Mana sakārtotā lādīte.

Atļaujiet man atgādināt (jo jūs jau to zināt:),

lai kādi mēs esam, mēs esam tieši tādi.
Lai cik ļoti gribētu izpatikt otram, vienā brīdī apjautīsim, cik tālu no sevis esam aizceļojuši.
Katrai lietai, notikumam un satiktiem cilvēkiem ir sava vieta mūsu dārgumu lādītē, ir muļķīgi to slēpt, justies vainīgam vai pārāk ilgi uz to aizskatīties.
Cilvēki, kuri cenšas tavu nozīmību mazināt, ir jāmīl vēl vairāk, jo mīlestība ir viņu svešvārds.
Palīdzēt mēs varam vienmēr (un tas tevi pašu padara par vēl labāku cilvēku), taču reizēm otram ir jāļauj nokrist/aiziet, lai pats saviem spēkiem atrastu veidu, kā piecelties vai atrastu īsto taku taciņu.
Patīkami vārdi nevienam ļaunu nenodara, ne vienmēr tas nozīmē, ka teicējs kaut ko no tevis grib.
Pieņem to, ka tu vari.
Laimes formulas sastāvdaļas ik dienu, ik gadu mainās, tāpat kā smaržu un garšu nianses, ko ar laiku sāc ievērot, esi vērīgs, manīgs, atvērts.

Tāpēc es saku - Tu esi neatkārtojams, Tavi smiekli skan gardi un Tavs smaids mani apbur, Tava nopietnā sejas izteiksme man liek domāt līdzi, Tavu spēju klusēt es novērtēju.

Šodienai piestāv:
- es tevi mīlu;
- sakārtota dārgumu lādīte, viens stūrītis tevī pašā;
- pieklājība;
- tāda prieka, dulluma, laimības un mīlestības fotokartīte;
- kopības izjūta vai sen pelnīta vienatnes deva;
- gards, vitamīniem bagāts dzēriens un skaidras domas;
-  būt vienkāršākam;
- ziedi, protams, krāsaini vai balti (tādi ir tikuši man);
- viena gara ieelpa un apņēmības izelpa...



Priecīgi,

Evita

Viens, divi, trīs un Tu esi brīvs

Labdien, labdien, mīļie, dārgie un attālie! Es nezinu, kā jums, bet mana ikdiena ir uzņēmusi labu tempu un ātrumu. Patīk. Man vienmēr ...